Μαθήματα

Laser

Το Laser Cutter Basics Class αποτελείται από τρία μαθήματα, τα οποία πραγματοποιούνται μέσα σε δύο εβδομάδες. Σε αυτό το σεμινάριο μαθαίνουμε διαδραστικά πώς να χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το Laser Cutter για να κόψουμε ή να χαράξουμε μία μεγάλη ποικιλία υλικών.

3D Printing

Το 3D Printing Basics Class αποτελεί ένα εισαγωγικό εργαστήρι με στόχο την κατανόηση της τεχνολογίας της τρισδιάστατης εκτύπωσης, την μεταποίηση ενός τρισδιάστατου μοντέλου και την απόκτηση βασικών γνώσεων χρήσης 3D Printer.

CNC

Εάν είστε maker και θέλεις να μάθεις πώς λειτουργεί το μηχάνημα CNC, αλλά σε τρομάζει η ορολογία ή δεν έχεις καμία ιδέα τι να ρωτήσεις, τότε αυτό το μάθημα είναι για εσένα!

2D Design

Θέλεις να δημιουργήσεις και εσύ τα δικά σου προϊόντα / αντικείμενα χρησιμοποιώντας σύγχρονα μηχανήματα και τεχνικές που σου παρέχει το Athens Makerspace βασική προϋπόθεση είναι να βρίσκεσαι σε θέση να σχεδιάσεις μόνος σου τα ξύλα που θα χρειαστεί να σκαλιστούν στο CNC, τα stencils που θα χρειαστεί να κόψεις στο Vinyl Cutter, το κύκλωμα που θες να εκτυπώσεις με 3D αγώγιμο υλικό, τα plexiglass που θα κόψεις για να δώσεις στυλ και χρώμα στη κατασκευή σου και πολλά άλλα.

Wood working

Το Wood Working Workshop αποτελεί μάθημα βασικής χρήσης και ασφάλειας με έμφαση στις τεχνικές και τα εργαλεία ενός ξυλουργείου.

Makerspace induction

Πρόκειται για ένα members only σεμινάριο. Τα νέα μας μέλη εξοικειώνονται με τα labs μας, μαθαίνουν τους κανονισμούς λειτουργίας και ασφαλείας του makerspace και δημιουργούν το δικό τους μπλουζάκι και badge.

Vinyl Cutting

Μαθαίνουμε πως να κόβουμε ειδικά stencils από βινύλιο με τη χρήση ψηφιακού κοπτικού μηχανήματος και φτιάχνουμε τη δική μας μοναδική μπλούζα ή τσάντα. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται περνώντας από όλη τη διαδικασία “σταμπώματος”. Από το σχεδιασμό, στην κοπή, στην πρέσα θερμομεταφοράς.

Μεταξοτυπία

Ένα σεμινάριο για τις βασικές αρχές του τυπώματος με την τεχνική της μεταξοτυπίας, που απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Μπορεί να ενδιαφέρει οποιονδήποτε θέλει να ανακατευτεί με μελάνια, τελάρα και σπάτουλες και να πειραματιστεί.
Είναι μια διαδικασία δημιουργική, διασκεδαστική και φιλική στον πειραματισμό, στο λάθος και στο τυχαίο και δεν απαιτεί πολυέξοδες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Στα σεμινάρια βλέπουμε βήμα βήμα όλη τη διαδικασία, από την προετοιμασία της εικόνας μέχρι το τελικό τύπωμα. Μαθαίνουμε να τυπώνουμε με τον απλούστερο τρόπο, έτσι ώστε μετά να μπορούμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία ακόμα και στο σπίτι!

Ημερολόγιο

September 2019

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
 • Δημιουργία ξύλινου φωτιστικού - Athens Makerspace (Κοινόχρηστο Κατάστημα νο.9)
12
13
 • Laser Cutting: Basics Class
14
 • Εργαστήριο Μεταξοτυπίας - Athens Makerspace
15
16
17
 • 3D Printing: Basics Class
18
 • Laser Cutting: Basics Class
19
 • 3D Printing: Basics Class
20
 • Laser Cutting: Basics Class
21
22
23
24
 • 3D Printing: Basics Class
25
26
27
28
 • Εργαστήριο Electronics Arduino - Athens Makerspace (Κοινόχρηστο Κατάστημα νο.9)
29
30
ΩΡΑΡΙΟ

Τρι – Σαβ: 10:00 – 21:00

Κυρ – Δευ: Κλειστά

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
 • info@athensmakerspace.com
 • Ανδρέα Δημητρίου 59, Καισαριανή
 • 211 4077438