FAQ

Συμπληρώνοντας την φόρμα που θα βρείτε εδώ, η ομάδα του Athens Makerspace έρχεται σε επικοινωνία μαζί σας για το προγραμματισμό μίας συνάντησης. Τότε θα έχεται την ευκαιρία να δείτε τον χώρο μας, να ενημερωθείτε για τις δυνατότητες του και φυσικά να εγγραφείτε.

Για να γίνετε μέλος του Athens Makerspace το κόστος μηνιαίας συνδρομής είναι 25 € και 12,50€ για τους φοιτητές. Η ετήσια συνδρομή είναι 250€ και 125€ για τους φοιτητές. Η pro μηνιαία συνδρομή είναι 45€ και η ετήσια 450€.  (Επομένως σε όλα μας τα πακέτα, με την ετήσια συνδρομή έχετε έκπτωση δύο μηνών). Δείτε το price table μας αλλά και τα οφέλη των συνδρομών εδώ.

Τα Workshops απευθύνονται σε όλους ανεξαρτήτως συνδρομής μέλους. Το κάθε Workshop είναι μοναδικό. Επομένως έχει την δική του χρέωση. Μπείτε εδώ για να δείτε τα upcoming Workshops και τις τιμές τους. Ένας επισκέπτης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό του Athens Makerspace αν δεν συμμετέχει σε κάποιο Workshop.

Μπορούμε να δεχτούμε στον χώρο μας καθημερινά, επισκέπτες κατόπιν συνεννόησης, με σκοπό την ξενάγηση στον χώρο, στα πλαίσια μελλοντικές του εγγραφής ως μέλος. Επιπλέον ένα εγγεγραμμένο μέλος μπορεί να καλέσει και να “φιλοξενήσει έναν επισκέπτη φίλο του τρεις ώρες την ημέρα και δύο ημέρες την εβδομάδα (το ανώτερο), έχοντας την ευθύνη του για την σωστή αντιμετώπιση του χώρου.

Ναι με εξαίρεση το laser cutter και το CNC, όπου είναι απαραίτητο κάποιος να παρακολουθήσει το μάθημα για να αποκτήσει άδεια χρήσης με μια χρονοχρέωση.

Υπάρχουν κάποια Workshops στο Athens Makerspace, τα οποία είναι Members free! Αυτά ανακοινώνονται ιδιωτικά στα μέλη μας.

Όλα τα υπόλοιπα Worshops μας είναι επί πληρωμή. Όμως υπάρχουν φυσικά ειδικές, μειωμένες τιμές για τα μέλη μας.

Το Athens Makerspace πρεβέυει την ανάπτυξη της κοινότητας των makers μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα οργανικό περιβάλλον αλληλοβοήθειας και δημιουργίας. Κατόπιν συνεννόησης του μέλους, θα υπάρχει ένας υπεύθυνος Host στον χώρο διαθέσιμος να βοηθήσει το μέλος μας, ανεξάρτητα από τον βαθμό εμπειρίας του. Τα μέλη μας πρέπει πάντα να είναι πλήρως ενημερωμένα για την χρήση λειτουργίας του εκάστοτε εξοπλισμού πριν από την χρήση του. Αυτό αποσκοπεί στην ασφάλεια των μελών μας αλλά και στην διατήρηση του εξοπλισμού.

Το Athens Makerspace είναι ανοιχτό Τρίτη – Σάββατο 10:00 – 21:00 για όλα μας τα μέλη. Η επίσκεψη των μη μελών γίνεται κατόπιν συνεννόησης

Το Athens Makerspace συμμετέχει ενεργά σε διάφορα προγράμματα και εκθέσεις. Δείτε κάποια από αυτά:

Remakers Project
– Erasmus Michelangelo
– ASF 2017, 2018, 2019
– Makerfaire 2016, 2017

Σημεία Στήριξης

Για να μένετε ενημερωμένοι σχετικά με προγράμματα, εκθέσεις, δράσεις που συμμετέχουμε παρακολουθείτε το ημερολόγιο του site μας, (+newsletter +facebook page)

Στο μόνο εργαστήριο που τηρείται δέσμευση μηχανήματος είναι στο laser cutter. Για ένα σταθμό, εργαλείο ή μηχάνημα μπορεί να γίνει κράτηση έως και 2 ή 5 ώρες για τα Standard και Pro μέλη αντίστοιχα. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν μία κράτηση ανά ημέρα. Αν κανείς άλλος δεν περιμένει να χρησιμοποιήσει το σταθμό, ο χρόνος μπορεί να παραταθεί. Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή Workshops ορισμένα μηχανήματα δεν θα είναι διαθέσιμα σύμφωνα με τις γνωστοποιήσεις που θα αναρτώνται στο calendar μας.

Το μέλος είναι υπεύθυνο για να φέρει τα αναλώσιμα για το εκάστοτε project που θέλει να πραγματοποιήσει στον χώρο μας. Σε περίπτωση που χρειάζεται πολύ συγκεκριμένο ή δύσκολο στην εύρεσή του ή μεταφορά του υλικό για ένα συγκεκριμένο έργο, αυτός ή αυτή προτείνεται να το γνωστοποιήσει σε κάποιον υπεύθυνο για πιθανή εξυπηρέτηση.

Μπορείς να βρεις τις επιπλέον υπηρεσίες που παρέχουμε εδώ. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος της επιφάνειας προς επεξεργασία, τον αριθμό των αντικειμένων κλπ. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

ΩΡΑΡΙΟ

Τρι – Σαβ: 10:00 – 21:00

Κυρ – Δευ: Κλειστά

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
0
Μάθετε τα τελευταία νέα μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη καλύτερη εμπειρία σας